relax zone, masaz senica, masaze senica, masaz, masaze, klasicka masaz, relaxacna masaz. senica

© 2024 Stingray Studio

autumn spa and aromatherapy

Masážna terapia vám poskytne viac relaxácie

Ste neustále zaneprázdnení v práci a snažíte sa poriadne vyspať? Už ani neviete, že ste boli na dovolenke? Chápem. Toto ročné obdobie môže byť pre mnohých ľudí mimoriadne stresujúce a za veľmi krátky čas dokáže úplne človeka vysať z energie. Pravdepodobne budete tráviť viacej času vonku v záhrade napríklad hrabaním lístia, alebo odhŕňaním snehu. Dni budu kratšie a sychravejšie. Vlhko a chlad neprispieva k lepšej nálade. Pre veľa ľudí nastane psychicky a fyzicky náročné obdobie.

Nedovoľte, aby vás jeseň, či zima potrápila. Ak ste v strese alebo máte bolesti, niečo také jednoduché, ako je masáž vás môže dostať späť na tú správnu cestu.

Masáž pomáha odbúrať stres

Keď ste v strese, vaše telo spustí svoju prirodzenú reakciu „bojuj alebo uteč“, čím sa zvýši váš srdcový tep a svaly sa začnú napínať. Masážna terapia pôsobí proti týmto účinkom. Masážny terapeut počas liečby aktivuje tlakové body spojené s blúdivým nervom, ktorý reguluje krvný tlak. Táto stimulácia pomáha znižovať krvný tlak vo vašom tele. Viaceré štúdie tiež ukázali, že účastníci podstupujúci masážnu terapiu zaznamenali zníženie produkcie kortizolu v tele (stresový hormón) a zvýšenie produkcie endorfínov (chemická látka, ktorá sa v mozgu nabudzuje pocit „šťastia“).

Znížte úzkosť a depresiu

Ak ste niekedy zažili úzkosť alebo depresiu, viete, akú daň si môžu vybrať. Niečo také ľahké ako masáž však môže zlepšiť vašu náladu a zmierniť úzkostné pocity. Pri masáži vaše telo uvoľňuje serotonín a dopamín. Serotonín je zodpovedný za stabilizáciu nálady a vyrovnanie všetkých nadmerne stimulujúcich neurotransmiterov, ktoré spôsobujú úzkosť a stres. Dopamín na druhej strane bojuje s depresiou a pomáha vám sústrediť sa.

Masáž môže pomôcť posilniť imunitu

Ak sa zdá, že sa nikdy nedostanete z týchto nepríjemných zimných prechladnutí, mohla by vám naozaj pomôcť masáž. Štúdia publikovaná v časopise „Journal of Alternative and Complementary Medicine“ zistila, že masážna terapia zvyšuje prítomnosť prirodzených obranny schopných buniek tela . Tieto bunky pôsobia ako prvá obranná línia imunitného systému a ničia bunky, ktoré obsahujú nádory a vírusy.

Po masáži spíte lepšie

Keď sa poriadne nevyspíte, začnete byť mrzutí. Vedeli ste však, že nedostatok spánku môže viesť aj chronickým ochoreniam, ako sú kardiovaskulárne choroby a depresia? Spánok hrá teda zásadnú úlohu v našom celkovom zdraví, nie je však vždy ľahké dostať sa na odporúčaných osem hodín za noc. Ak sa celú noc prehadzujete a otáčate, vyskúšajte masážnu terapiu! Výskum ukázal, že masážna terapia môže zlepšiť spánok takmer každému, vrátane:

  • nespavcov
  • ľudí s psychickými poruchami
  • ľudí, ktorí trpia migrénami
  • ľudí s fyzickými bolesťami

Vďaka zvýšeniu serotonínu z masáže vaše telo ľahšie produkuje melatonín, hormón, ktorý reguluje váš spánkový cyklus. Masáž vám môže pomôcť stráviť viac času v hlbších fázach spánku zodpovedných za obnovu zdravia vášho tela.

Znížte bolesť chrbta a šije 

Vaše pracovné nasadenie vás môže psychicky a fyzicky vyčerpávať. Môže vám spôsobiť nepríjemné bolesti šije a chrbta. Trávenie dlhého času za stolom pri pc, zhrbený nad klávesnicou, či povolania náročné na dlhé státie na nohách vytvára napätie v oblasti šije a chrbta. Našťastie poznáme jednoduchý liek ako si pomôcť – masáž. Masážna terapia môže byť prospešná pre ľudí, ktorí majú chronické bolesti krížov a krčnej chrbtice . Masáže vám pomôžu rozprúdiť krv a dodajú vášmu telu pomoc pre obnovu namáhaných svalov. Fyzické masírovanie tlakových bodov na šiji a chrbte navyše zmierňuje svalové napätie.

Zverte sa do mojích rúk, uvelebte sa na masážny stôl v mojom salóne RELAX ZONE

Ak ste pripravení zbaviť sa stresu, zimného blues a bolesti, naplánujte si masáž v  mojom masážnom salóne Relax Zone-Masáž Senica. Ponúkam vám svoje služby a záruku príjemne stráveného času, ktorý venujete SEBE a SVOJMU ZDRAVIU!

Ak sa Vám môj článok páčil, budem rád za follow na mojich sieťach

https://www.facebook.com/masazsenica/

https://www.tiktok.com/@masazsenica

https://www.instagram.com/masazsenica/