relax zone, masaz senica, masaze senica, masaz, masaze, klasicka masaz, relaxacna masaz. senica

© 2024 Stingray Studio

8 príznakov, že potrebujete masáž

Zájsť si na masáž je vždy výborný nápad! Samozrejme! V živote sa však vyskytujú aj chvíle, keď masáž už vyslovene potrebujete.

Mnoho ľudí si myslí, že masáž je jednoducho luxus. Niečo, čo môžete urobiť pri zvláštnych príležitostiach, aby ste sa rozmaznávali. Čo by ste však povedali, keby ste vedeli, že masáž má veľké zdravotné výhody?

Je to pravda! Pravidelné masáže zlepšujú naše celkové zdravie. A vaše telo vám môže dávať signály, že potrebujete masáž OKAMŽITE!

Ale aké sú znamenia, ktorým by ste mali venovať pozornosť? A ako by masáž zlepšila vaše zdravie?

Pozrime sa na 8 príznakov, ktoré by ste mali sledovať a ako presne vám môže masáž prospieť.

Tu je 8 najčastejších príznakov, že je najvyšší čas zveriť sa do rúk maséra.

  1. Stres
  2. Bolesti hlavy
  3. Sedavé zamestnanie
  4. Zlé držanie tela
  5. Bolesti tela a obmedzenie rozsahu pohybu
  6. Aktívne cvičíte, či posilňujete
  7. Problémy so spánkom
  8. Únava

Všetky tieto príznaky môžu byť indikáciou, že je čas si dopriať masáž, ktorá vám pomôže uvoľniť svaly, zmierňovať bolesti a znížiť stres.

STRES

Priznajme si to, stres je niečo, čo má takmer každý z nás spoločné. Kto sa medzi požiadavkami práce, rodiny a života vôbec necítil vystresovaný?

Aj keď sa nám možno nepodarí úplne odstrániť zdroj stresu zo svojho života, môžeme ho zbaviť. A masáž je na to perfektný spôsob.

Masáž znižuje hladinu stresových hormónov v tele. Zároveň zvyšuje hladinu endorfínov, hormónov, ktoré nás robia šťastnými. Vďaka tomu je skvelým prostriedkom na zmiernenie stresu a nálady.

Nehovoriac o tom, že masáže nám dávajú čas z nášho každodenného života, aby sme sa uvoľnili, uvoľnili sa a urobili niečo, čo nám pomôže dobiť energiu.

BOLESTI HLAVY

Ak zistíte, že vás bolí hlava viac ako zvyčajne, môže to byť spôsobené napätím. Napätie sa môže hromadiť v našom krku, ramenách a trapézových svaloch. A toto napätie spôsobuje napätie, ktoré spúšťa bolesti hlavy.

Pravidelné masáže môžu zmierniť toto napätie. Uvoľnenie svalov podporí lepší prietok krvi do hlavy, čo zmierni bolesti hlavy. Môže tiež pomôcť zmierniť závažnosť symptómov migrény.

Masér Vám bude vedieť poradiť, na ktoré oblasti je potreba sa sústrediť. Použitie esenciálnych olejov je ďalším nástrojom, ktorý môže váš masér použiť, aby vám pomohol uvoľniť sa a zmierniť bolesť.

SEDAVÉ ZAMESTNANIE

Práca  za stolom alebo relatívne sedavá rutina sa môže zdať dosť neškodná. Môže to však spôsobiť viac skazy vo vašom tele, ako si uvedomujete.

Byť zhrbený nad stolom alebo sedieť v rovnakej polohe príliš dlho vytvára napätie vo vašom tele. To môže viesť k zlému držaniu tela, bolestiam hlavy alebo celkovej bolesti.

Masáž uvoľní toto napätie a zlepší zdravie chrbtice. Uvoľní a zrelaxuje svaly, ktoré sa počas dňa nevedomky stiahli.

Môže vám tiež pomôcť pri celodennej záťaži vášho tela pri písaní na klávesnici. 

ZLÉ DRŽANIE TELA

Mnoho ľudí si myslí, že zlé držanie tela je výsledkom lenivosti. Alebo možno je to dokonca niečo mimo ich kontroly. Realita je taká, že väčšina zlého držania tela pramení z napätia držaného v chrbte a krku v kombinácii so slabou svalovou silou.

Masáž toto napätie prirodzene uvoľní. Nielenže podporuje lepšie zdravie chrbtice a držania tela, ale umožňuje svalom voľne sa pohybovať do ich prirodzenej polohy.

Pomôže tiež zvýšiť pružnosť svalov. To znamená, že ak sa niektorý zo svalov na chrbte alebo krku časom skráti, pravidelné masáže môžu pomôcť pri ich predĺžení. Pomocou masáží sa zvyšuje flexibilita svalov, aby sa mohli pohybovať tak, ako by mali.

BOLESTI TELA A OBMEDZENIE ROZSAHU POHYBU

Bolesť je spôsob, ako vaše telo signalizuje, že niečo nie je v poriadku. A problém je v tom, že mnohí z nás to ignorujú, kým sa to nezhorší.

Bolesť chrbta, krku, bokov a ramien môže signalizovať zranenie mäkkých tkanív alebo bolesť svalov. Pomôžeme vám nájsť hlavnú príčinu vašej bolesti.

Masážny terapeut presne určí všetky spúšťacie body, ktorými sú zväzky svalových vlákien, ktoré obmedzujú prietok krvi a spôsobujú bolesť. Vyriešenie týchto spúšťacích bodov zmierni bolesť a uvoľní zapojené svaly.

Zvýšený prietok krvi tiež podporí hojenie akýchkoľvek poranení mäkkých tkanív.

A z toho istého dôvodu, ak zistíte, že nemôžete hýbať hlavou zo strany na stranu alebo natiahnuť ruku tak ďaleko, ako by mala, môže vám pomôcť masáž. Dokáže uvoľniť svaly obmedzujúce pohyb a obnoviť plný pohyb. Naplánujte si bezplatnú konzultáciu s naším lekárom, aby ste zistili, či je masáž vašou najlepšou voľbou.

AKTÍVNE CVIČÍTE ALEBO POSILŇUJETE

Výsledkom tréningu a cvičenia je budovanie nových svalov, namáhanie svalov a dokonca aj trhanie svalových vlákien. Kardio aktivita a zdvíhanie závaží môžu vášmu telu spôsobiť veľa stresu a záťaže. Preto je také dôležité starať sa o svoje svaly masážou.

Masáž hlbokých tkanív môže obnoviť rozsah pohybu, keď sa svaly napnú. Môže tiež podporiť lepšiu cirkuláciu, ktorá pomôže rýchlejšiemu zotaveniu zo svalových zranení.

Flexibilita sa zvyšuje aj masážou. A čím lepšia je vaša flexibilita, tým menšia je pravdepodobnosť, že narazíte na svalové napätie a zranenie.

NESPAVOSŤ

Keď majú problémy so spánkom, väčšina ľudí sa obráti na pomôcky na spanie, voľnopredajné lieky alebo možno aj na šálku teplého čaju, či mlieka s medom. Masáž je niečo, na čo sa často zabúda.

Ale premýšľajte o tom… keď sa vaše svaly cítia uvoľnene, ste uvoľnení. A aká lepšia pomôcka na spanie existuje?

Spolu s uvoľnením svalov, masáž zvýši váš krvný obeh, zníži vaše stresové hormóny, zvýši vaše endorfíny a celkovo sa budete cítiť lepšie.

Je to prirodzený a účinný spôsob, ako získať lepší odpočinok a hlbší spánok.

ÚNAVA

Masáž je terapeutická technika, ktorá sa používa na uvoľnenie napätia a stresu v svaloch a tkanivách tela. Keď ste unavení, vaše telo je často napäté a svaly sa môžu stať tuhými a bolestivými.

Masáž má niekoľko pozitívnych účinkov na únavu tela:

  • Uvoľňuje svalové napätie: Masáž pomáha uvoľniť stuhnuté svaly a zmierniť napätie, čo zvyšuje pohyblivosť a znižuje bolesti.
  • Zlepšuje prekrvenie: Pri masáži sa stimuluje krvný obeh v tkanivách, čo znamená lepšie zásobovanie svalov a orgánov kyslíkom a živinami, čo napomáha rýchlejšiemu zotaveniu tela.
  • Redukuje stres a úzkosť: Masáž môže mať blahodarný účinok na nervový systém a pomáha znižovať hladinu stresových hormónov, čo vám pomôže relaxovať a zbaviť sa únavy.
  • Podporuje relaxáciu: Masáž má relaxačný efekt na telo i myseľ, čo vám pomôže znížiť únavu a zlepšiť kvalitu spánku.
  • Zvyšuje pocit blahobytu: Po masáži sa môžete cítiť osviežení a energizovaní, čo vám pomôže prekonať únava.

Celkovo však masáž je uznávaným a osvedčeným spôsobom, ako zmierniť únavu tela a podporiť celkový pocit pohody.

Vaše telo vám dá vedieť, keď potrebujete masáž – počúvajte ho!

Ak ste ešte nikdy neboli na masáži, neviete, o čo prichádzate! Je to skvelý spôsob, ako zlepšiť svoje celkové zdravie a urobiť niečo pre zlepšenie seba a svojej nálady.

Pravidelné masáže sú spôsob, ako zachovať jej výhody. Väčšina masérov odporúča absolvovať masáž aspoň raz za mesiac. Vyššia frekvencia absolvovania masáží je potrebná, ak trénujete alebo sa zotavujete zo zranenia.

Keywords