relax zone, masaz senica, masaze senica, masaz, masaze, klasicka masaz, relaxacna masaz. senica

© 2024 Stingray Studio

Vonku stále prší, všetko je premočené, studené a Vám sa nechce doslova NIČ! Poznáte to? Určite ste to už zažili. Je možné, že za to naozaj môže počasie?

Áno, daždivé počasie môže ovplyvniť náladu človeka. Mnohí ľudia pociťujú zmenu nálady a môžu sa cítiť smutnejší, sklamaní alebo menej energickí počas daždivých dní. Existuje niekoľko faktorov, ktoré môžu vysvetľovať túto súvislosť.

Jedným faktorom je nedostatok slnečného svetla. Počas daždivého počasia je obloha často zatiahnutá mrakmi, čo znamená nižšiu úroveň prirodzeného svetla. Nedostatok slnečného svetla môže ovplyvniť hladinu hormónu melatonínu, ktorý je spojený so spánkom a náladou. Nižšia hladina melatonínu a menej slnečného svetla môžu prispieť k pocitu únavy a zhoršeniu nálady.

Okrem toho môže mať daždivé počasie aj vplyv na našu dennú rutinu a aktivitu. Ľudia majú tendenciu zostať viac vnútri a menej sa pohybovať, keď je vonku zlé počasie. Nedostatok fyzickej aktivity a obmedzený kontakt s prírodou môžu mať negatívny vplyv na našu náladu a celkový blahobyt.

Je dôležité si uvedomiť, že každý človek môže na daždivé počasie reagovať inak a niektorí ľudia nemusia pociťovať takýto vplyv na svoju náladu. Ak sa však cítite ovplyvnení daždivým počasím a pociťujete negatívne príznaky, je dôležité sa s tým vyrovnať a nájsť spôsoby, ako udržať svoju náladu a pohodu aj počas týchto dní. Môžete sa snažiť vykonávať činnosti, ktoré vám robia radosť, udržiavať si pravidelnú fyzickú aktivitu a vyhľadávať spoločnosť svojich blízkych.

Jedným z možných riešení ako odbúrať danú „zlú“ náladu je využiť pomoc maséra a zrelaxovať telo a hlavne dušu.

Masáž tela môže mať pozitívny vplyv na depresiu a ovplyvnenie nálady v prípade daždivého počasia. Masáž pôsobí relaxačne a zlepšuje prekrvenie, čo môže pomôcť zmierniť príznaky depresie. Fyzický kontakt a stimulácia kože môžu tiež uvoľňovať endorfíny a zlepšovať celkovú pohodu. Masáž môže poskytnúť dočasnú úľavu od negatívnych emocionálnych stavov spojených s depresiou a zvýšiť pocit pohody. Je však dôležité si uvedomiť, že masáž nie je náhradou za liečbu depresie a mala by sa využívať ako súčasť komplexného prístupu k zvládaniu tohto ochorenia. Ak trpíte depresiou, odporúča sa vyhľadať odbornú pomoc a konzultovať s lekárom alebo terapeutom.

Zlá nálada nie je depresia. Treba ich odlišovať.

Zlá nálada a depresia sú dve odlišné veci, ale môžu mať niektoré spoločné prvky. Zlá nálada je často krátkodobá a prechodná, zatiaľ čo depresia je zdravotný stav, ktorý trvá dlhšie a má značný vplyv na kvalitu života jednotlivca.

Zlá nálada je často spôsobená vonkajšími faktormi, ako napríklad stresom, únavou, zlyhaním alebo negatívnymi udalosťami. Môže mať krátkodobý vplyv na náladu a emočný stav, ale väčšinou je dočasná a prechádza sama od seba alebo s pomocou pozitívnych skúseností alebo činností.

Depresia je psychické ochorenie, ktoré sa vyznačuje dlhotrvajúcimi príznakmi ako smútok, strata záujmu alebo radosti zo života, únava, nízka sebavedomie, problémy so spánkom, zmeny chuti do jedla a ťažkosti s koncentráciou. Depresia môže trvať niekoľko týždňov, mesiacov alebo dokonca rokov. Je to vážny stav, ktorý si vyžaduje odbornú liečbu a podporu.

Aj keď zlá nálada a depresia môžu mať podobné príznaky, ako je smútok alebo znížená energia, depresia je závažnejším stavom, ktorý ovplyvňuje celkovú kvalitu života a vyžaduje odbornú starostlivosť. Ak máte podozrenie na depresiu, odporúčam vám vyhľadať pomoc od lekára alebo terapeuta, ktorý vám môže poskytnúť správnu diagnózu a navrhnutie vhodnej liečby.

Takže už viete čo je potrebné k lepšiemu fungovaniu seba samých aj počas takto daždivých dní?

Som tu pre Vás, stačí ma kontaktovať!

Pre rezerváciu termínu masáže ma prosím kontaktujte najmä telefonicky na 0917 376 631. Ak nedvíham, venujem sa s najväčšou pravdepodobnosťou inému klientovi. Neskôr Vám zavolám naspäť.

Môžete mi zanechať správu, napísať na:

messenger (@masazsenica)

instagram (@masazsenica)

tiktok (@masazsenica)

mail (info@masazsenica.sk)

Akonáhle budem opäť k dispozícii, hneď odpoviem.

Ak sa Vám môj článok páčil, budem rád za follow na mojich sieťach

https://www.facebook.com/masazsenica/

https://www.tiktok.com/@masazsenica

https://www.instagram.com/masazsenica/

Keywords