relax zone, masaz senica, masaze senica, masaz, masaze, klasicka masaz, relaxacna masaz. senica

© 2024 Stingray Studio

Masážny olej je skvelým pomocníkom ako omladnúť. Pozrime sa, ako zaradiť niektoré z  masážnych olejov do svojho kozmetického života.

Z 5 000 rokov starej ajurvédskej indickej liečebnej tradície, na ktorú sa odkazuje už v spisoch Homéra, Sokrata a Platóna, nie je masáž olejom vôbec nový nápad. Pridanie teplých masážnych olejov do masážneho rituálu vás pomôže uvoľniť,  upokojiť a pomôcť pri omladení tela i mysle. Nielenže zlepšuje povahu relaxačnej masáže, ale tiež pomáha v procese hojenia. Hladké kĺzavé pohyby s pomocou masážneho oleja pomáhajú vyživovať pokožku, rozpúšťajú  toxíny a nahromadený stres, čo zlepšuje celkové zdravie. 

Výhody masážneho oleja

  • Napínanie svalov
  • Pomáha udržiavať pružné kĺby
  • Zmierňuje únavu a bolesť v tele
  • Upokojuje nervy
  • Zlepšiť krvný obeh
  • Zlepšite farbu pokožky dodáva jej lesk a iskru
  • Podporuje hlbší a lepší spánok
  • Vyživujte celé telo, podporujte dlhovekosť

Aby ste z masážneho oleja získali maximálny úžitok, je najlepšie používať ho bez chemikálií. Top voľbou sú za studena lisované, organické rastlinné oleje alebo masážne oleje s pridanými bylinkami. Skvelé sú aj masážne oleje s pridaním esenciálnych olejov pre aromaterapiu.  Na výrobu olejovej zmesi potrebujeme dva typy olejov. Nosné, tie zastupujú v zmesi najväčší podiel, a doplnkové oleje, tie sa pridávajú len po kvapkách . Väčšinou sú to esenciálne oleje. Používajú sa aj vonné, ale tie majú umelo vyrobenú arómu. O nich si však napíšeme inokedy…

Nižšie sú uvedené niektoré z najlepších nosných masážnych olejov a ich výhody.

Masážny olej

Olivový olej: Je vhodný aj pre detskú pokožku Používa sa na zvlhčenie pokožky, preto je neodmysliteľnou súčasťou mydiel a prírodnej kozmetiky. Je bohatý na vitamíny A, B1, B2, B6, C, E , proteíny a minerály. Pomáha eliminovať stuhnutosť vďaka svojmu otepľovaciemu účinku.

Olej z marhuľových jadier: Má ľahkú konzistenciu. Je vhodný pri ekzémoch, zápaloch. Chráni pokožku pred stratou hydratácie. Vynikajúci masážny olej na zníženie stresu. Je veľmi dobrý pre všetky typy pokožky, najmä pre predčasne starnúcu pokožku. Vhodný aj pre novorodencov.

Jojobový olej: Antibakteriálny olej, preniká do hĺbky, obzvlášť dobrý pri zápaloch a ekzémoch. Udržiava prirodzenú vlhkosť pokožky.Pravidelným používaním sa suchá pokožka stáva opäť odolnou. Má dokonca aj UV ochranný faktor SPF 4.

Borákový olej: Je to ďalší olej, ktorý hlboko preniká ,stimuluje a regeneruje.  Atopickí pacienti ho dobre poznajú. Veľmi dobrý pri psoriáze a ekzémoch. Používa sa pri veľmi suchej pokožke so sklonom až k praskaniu. Je vhodný na popáleniny.

Arašidový olej Kukui: Je to masážny olej s miernym hrejivým účinkom. Je  protizápalový, antioxidačný a antibakteriálny olej.

Mandľový olej: Je vhodný pre všetky typy pokožky najmä však  pre suchú a citlivú pokožku. Obsahuje vysoký podiel vitamínu E, ktorý je známym antioxidantom.  Prináša úľavu pri ekzémoch a zápaloch. Eliminuje známky starnutia. V tehotenstve sa používa ako prevencia proti vzniku strií. Je to výborná pomoc pri spálení od slniečka.

Kokosový olej: Ťažký a hustý olej, najlepšie sa používa zohriaty. Je to výživný na minerály a vitamíny bohatý olej, ktorý zvyšuje elasticitu kože. Je veľmi užitočný pre suchú a popraskanú pokožku. Pomáha liečiť atopickú dermatitídu. Dobre sa vstrebáva, netvorí na pokožke mastný film.

Olej z hroznových jadierok: Je to výborný antioxidant. Dobre sa vstrebáva. Je vhodný aj pre detskú pokožku. Jemne sťahuje rozšírené póry.

Ricínový olej: Je to lepkavý a hustý olej, ktorý sa veľmi dobre používa na jazvy a odstraňovanie toxínov. Pomáha pri premastení šupinatej pokožky.

Rôzne druhy olejov sú vhodné pre rôzne typy pokožky. Preto je najlepšie vyskúšať viacej druhov olejov, aby ste zistili, čo vám najlepšie vyhovuje. Navyše mnoho ľudí uprednostňuje určité oleje kvôli ich aróme, spolu s určitými olejovými účinkami a konzistenciou v porovnaní s inými.

Technika olejovej masáže


Napriek tomu, že je najlepšie začať s olejovou masážou od maséra, svojpomocná masáž môže byť veľmi účinná, aj keď nemusí byť uspokojujúca. Môžete sa tiež naučiť techniky a masírovať  partnera ,či seba svojím hand made  masážnymi olejmi. Postup je nasledovný:

  • Po prvé, olej má byť teplý, uistite sa, že nie je až príliš horúci.
  • Potom namočte končeky prstov do oleja a naneste trochu na celé telo.
  • Nechajte olej chvíľu vstrebať do pokožky, povedzme asi päť minút.
  • Potom prstami a rukami začnite masírovať celé telo.
  • Používajte kruhové masážne pohyby.
  • V citlivých oblastiach, ako je srdce alebo žalúdok, používajte jemný tlak.
  • Zakaždým, keď masírujete nervové zakončenia, ako sú dlane a chodidlá, použite viacej oleja a strávte viac času pri týchto partiách.
  • Potom, čo  pomasírujete celé telo, je treba odpočívať 10 až 15 minút, nechajte olej a masáž robiť svoju prácu.
  • Ak sa dá, nesprchujte sa !

Ak sa Vám môj článok páčil, budem rád za follow na mojich sieťach

https://www.facebook.com/masazsenica/

https://www.tiktok.com/@masazsenica

https://www.instagram.com/masazsenica/